27 april - 5 mei 2024

isabel van hecke - through the looking glass

Through the looking glass, ofwel het moment waarbij iemand in zijn leven een ander perspectief aanneemt. Noodgedwongen. Aan de andere kant van de spiegel worden de normale dingen opeens abnormaal, anders.
Het vertrekpunt voor het werk van Isabel Van Hecke zijn vaak bestaande beelden. Wat haar in eerste instantie drijft is eerder een onbewust proces. Pas tijdens het schilderen wordt duidelijk, hoe de beelden zich verhouden tot haar persoonlijk verhaal.


We zien veelal portretten van mensen en dieren, mysterieuze en ambigue beelden. Telkens verrast het kunstwerk doordat er een bizar element werd toegevoegd of veranderd. De schilderijen zijn geschilderd in losse, vlotte penseelstreken en zijn aantrekkelijk door hun spontane en expressieve karakter. Ook taal is belangrijk in dit oeuvre. Met schitterende titels als: ‘The lie in a promise’, ‘Look what they did to my brain’, ‘Happiness is only a parrot away’, en ‘The clown seems to be a liar’.


Tussen deze figuren weglopen uit de ene keer een liefelijk, de andere keer een wrang en bitter sprookje, komt Isabel thuis. De werken zijn gemaakt vanuit een voelen, vanuit emoties die op scherp staan. Gestold verdriet en veerkracht getransformeerd in een troostplek.

(Petja Gekiere -fragment openingswoord)

Foto’s: CULEX fotografie 

Praktisch

Vernissage

vrijdag 6 oktober — 19 uurinleiding door Petja Gekiere

Tentoonstelling

zaterdag 7 en zondag 8 oktober
zaterdag 14 en zondag 15 oktober
telkens van 14—18 uur

Op afspraak

de expo tijdens de week bezoeken?petja@site25.be